zondag 16 september 2012

Filmfestival 'Het kind van Gruffalo

Wat een verrassing...op dinsdag 11 september mochten we naar het filmfestival!

 
Maar eerst moest juf proberen genoeg vervoer te voorzien. Op de valreep is het gelukt en konden we met de 2 tweedekleuterklassen naar de film. Dankjewel aan de ouders, grootouders, familie die ons naar de kinipolis en terug naar school reden.

Na een ritje met de auto kwamen we bij de kinipolis aan. Wat een drukte was het daar. Nog veel andere kinderen (groot en klein) kwamen er naar een film kijken.

We stapten over de rode loper om de kinipolis binnen te gaan en zo naar de zaal te gaan.We waren nog maar goed binnen, zaten allemaal neer...toen de film begon.

Maar ... de film van 'Het kind van Gruffalo' begon niet onmiddelijk. We kregen eerst nog enkele leuke filmpjes te zien van een wolk, dieren die bang waren van geluid,... En dan...de eigenlijke film.

Wat was die mooi! Het kind van Gruffalo ging op zoektocht naar de grote vreselijke muis die in het bos woont. Want zij was niet bang zoals haar papa Gruffalo. Op haar zoektocht kwam ze een slang, vos, uil en kleine muis tegen. Het Grufallo kind wou de muis opeten maar die zei dat hij zijn vriend de grote verschrikkelijk muis zou laten komen. De muis ging in een boom zitten en de maan zorgde ervoor dat de grote verschrikkelijke muis tevoorschijn kwam namelijk de schaduw van de muis. Het was een spannende film. Nu en dan knepen enkele kleuters eens in de hand van juf en ook haar billen werden verwarmd van een bange kleuter.


We werken momenteel in de klas het verhaal verder uit...

Geen opmerkingen: