vrijdag 12 oktober 2012

Knibbel knabbel knuisje...

Het begon allemaal met het grote sprookjesboek dat een kleuter voor juf meegebracht had. Onze juf vertelde het begin van een sprookje uit het boek... 'Er waren eens twee kinderen Hans en Griet. Ze woonden samen met hun papa de houthakker en hun stiefmoeder in het houthakkershuis aan de rand van het bos...'


We vonden het een mooi verhaal maar juf liet ons na een eerste deeltje van het verhaal een beetje op onze honger zitten om het vervolg te horen. Ze vertelde het verhaal in 4 delen telkens op een andere manier. Met het sprookjesboek, muziekverhaal, schimmenspel, articulatieverhaal,... Dat was eens iets anders dus het wachten vonden we helemaal niet erg. Na elk deeltje van het verhaal, verwerkten we het gekende stuk verhaal. Zo kijken we naar platen van het huis en het bos waar er ook iets aan veranderd kon worden zodat we goed onze ogen gebruikten om de verschillen op te merken. We kleurden een HAns en Griet en/of maakten zelfstandig poppetjes. We knutselden ook een klein snoephuis waarvan we de grondvorm kregen van ouders. Maar ook een groot snoephuis met een grote doos die een kleuter mee bracht. Daar konden de kleuters naar hartelust met drie kleuters in spelen. Een liedje, een versje,...gezelschapsspel,...en nog veel meer.



Op het einde van ons thema maakten we lekkere snoephuisjes van peperkoek. Dat was smullen. Maar hier en daar lieten enkele kleuters de peperkoek over voor de kippen. En ook het verhaaltje werd door enkele kleuters gespeeld terwijl de andere kleuters toekeken.



En weten jullie ...tijdens onze uitstap naar het bos, zochten we het snoephuisje. Maar we vonden alleen bladeren en noten van de bomen.

1 opmerking:

Directeur Greet zei

Het snoephuisje was overheerlijk!
Dankuwel kapoenen.
Dikke zoen.
Juf greet