zaterdag 17 november 2012

Ik wil een huisdier!

Voor de herfstvakantie speelden de kleuters vaak van hond in de huishoek.
Een ideetje voor onze juf om na de herfstvakantie te werken rond het thema 'Ik wil een huisdier!'.

We maakten met verschillende dieren kennis tijdens het thema : een hond, een poes, een konijn, een vis en een vogel.

Onze juf had een praatplaat mee van een dierenwinkel. We herkenden alle dieren en konden veel vertellen. We sorteerden de dieren volgens soort dier.

Sommige dieren zagen we in het 'echt'. Want enkele kleuters hebben thuis een huisdier en mochten die eens meebrengen naar de klas. Dat was een hele belevenis.

Elona, haar mama en kleine zus brachten hun hond Choy mee naar de klas. Choy voelde zich goed in de klas. De kleuters konden Choy ook strelen.
Mailie en haar mama brachten hun poes Nouga mee. Nouga voelde zich niet zo goed in onze klas. Een beetje bang van alle kleuters en al het lawaai in de klas en buiten. Mailie haar mama zal er wat krabbels aan overgehouden hebben.
Dylan en mama brachten Sassa het konijn mee. Sassa mocht eens vrij rondlopen in de klas en liet ook een mini herinnering achter...een keuteltje.
Dylano, zijn mama en papa brachten Chico de valkparkiet mee naar de klas. Chico voelde zich ook al snel thuis in de klas en maakte zich mooi voor ons.


 
We konden veel dieren echt waarnemen  en ook leuke activiteiten rond die dieren doen. Ze tekenden we een hond en een handkonijn, schilderden een poes, knutselden een krabpaal, boetseerden vissen voor een schudaquarium,...

Spelletjes zoals 'Zoek je baasje' en 'Waar zit...?', een lied 'Pootjes', verhaaltjes, hokken bouwen, hond spelen, enz...kwamen aan bod.

Juf probeerde veel dingen vast te leggen. Zie maar op de foto's en het filmpje.


2 opmerkingen:

quiltingmieke zei

piep wat een superleuke lesjes zullen dit geweest zijn zeg, knap hoor juf

knufje Mieke

juf Greet & juf Heleen zei

Dat was precies superleuk met al die lieve dieren in de klas!