woensdag 29 mei 2013

Ons restaurant...


Onze klaspop Nina was met papa en mama op Moederdag gaan eten in een restaurant. Nina was heel nieuwsgierig in het restaurant en mocht met de ober eens mee naar de keuken van de koks.

Nina vertelde aan haar oma na het restaurantbezoek dat ze ook graag een kok zou zijn. Oma dus achter haar naaimachine om een echte kokstenue te maken.

Fier toonde Nina zich aan de kleuters na het Moederdagweekend en vertelde haar belevenis. De kleuters waren heel nieuwsgierig.

Samen met juf maakten ze een restaurant in de klas. Ze versierden een echte koksmuts en plooiden servetten voor in de zaal van het restaurant.
De kleuters tekenden een soepkom en maakten balletjes voor erin, versierden een kaft voor een kookboek,knipten hun lievelingseten uit,...
Er werd een wiskundig gezelschapsspel gespeeld en de kleuters telden balletjes.

Er kwamen ook enkele studenten in onze klas en die tekenden samen met de kleuters keukenspulletjes (bestek, glas, ...).

De kleuters maakten ook dessert voor hun restaurant. Ze maakten regenboogcake, laagjestaart, pudding en toverdrank.

Als afsluiter van het thema mochten de ouders naar het restaurant komen eten. Enkele ouders die thuis waren, konden op het aanbod af komen. Er werd veel gesmuld. Volgens de ouders was de bediening van de obers goed en maakten de koks in de keuken ook alles klaar om op te dienen.

Even lekkerbekken bij de foto's...


2 opmerkingen:

fotorantje zei

Juf Natalie je hebt er weer je werk van gemaakt, wat een gezellig restaurant

fotorantje zei

juf natalie je hebt er weer je werk van gemaakt
wat een gezellig restaurant